Τελευταία Νέα:

Ψήφισμα Δ.Σ. Π.Σ.Χ.Β.Ε. για την Εργατική Πρωτομαγιά 2020

Ο φετινός εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς βρίσκει το σύνολο των εργαζομένων κάτω από πρωτόγνωρες και δύσκολες συνθήκες, που έχουν διαμορφωθεί από την υγειονομική κρίση που προκάλεσε ο COVID – 19.

Σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, γίνεται φανερό ότι οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του καθήκοντος, της αντιμετώπισης των κρίσεων, της προσπάθειας ανάταξης κάθε δυσμενούς κατάστασης. Είναι όμως και τα εύκολα θύματα σε κάθε κρίση καθώς βρίσκονται στο έλεος εκβιασμών και άλλων εργοδοτικών αυθαιρεσιών.

Υπό αυτό το πρίσμα το μήνυμα της Εργατικής Πρωτομαγιάς γίνεται ακόμα πιο εμφατικό και πιο ελπιδοφόρο. Ταυτόχρονα όμως, αποτελεί αφορμή για να αναδειχθούν τα διαχρονικά αιτήματα των εργαζομένων για ασφαλή και σταθερή εργασία, για αξιοπρεπείς απολαβές, για το δικαίωμα στην ασφάλιση.

Το μήνυμα της Εργατικής Πρωτομαγιάς παραμένει αναλλοίωτο, αφού μπορεί οι σημερινές συνθήκες της κρίσης να μην επιτρέπουν τον ανοιχτό εορτασμό της, οι αντεργατικές πολιτικές όμως εξακολουθούν και ενθαρρύνουν τις εργοδοτικές στρατηγικές αυθαιρεσίας.