Τελευταία Νέα:

Δελτίο Τύπου: Ανακοίνωση σχετικά με τη ΣΣΕ

Συνάδελφοι,

Με αφορμή την πρόσφατη, επιθετική προς τον ΠΣΧΒΕ ανακοίνωση της Ένωσης Ελλήνων Χημικών, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής:

  1. Ο ΠΣΧΒΕ είναι σταθερά προσανατολισμένος στην ύπαρξη και υπογραφή αξιοπρεπούς Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που δεν θα κάνει εκπτώσεις στα δικαιώματά μας, ούτε θα αποτελεί άλλοθι για εργοδοτικές αυθαιρεσίες. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να υπογράψουμε άκριτα συμβάσεις που απλά θα υπαγορεύονται από τους εργοδοτικούς φορείς, όπως φαίνεται να θέλουν, εκτός από τον ΣΕΒ, και οι άγνωστοι συντάκτες της ανακοίνωσης της ΕΕΧ, η οποία δεν έχει εγκριθεί από τη Διοικούσα Επιτροπή της ΕΕΧ.
  2. Μέχρι σήμερα ο ΣΕΒ αρνείται κάθε συλλογική διαπραγμάτευση. Όπλο του σε αυτή την καταχρηστική συμπεριφορά αποτελεί δυστυχώς η κατάργηση από την κυβέρνηση της δυνατότητας προσφυγής στον ΟΜΕΔ.
  3. Συνεχίζουμε τον αγώνα με όλες μας τις δυνάμεις. Σε αυτή τη μάχη θα θέλαμε να είχαμε την Ένωση Ελλήνων Χημικών (μέλη της οποίας είμαστε και εμείς) ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΜΑΣ, με ξεκάθαρη θέση υπέρ των εργαζομένων, αλλά και κατά όσων επιδιώκουν την υπογραφή ΣΣΕ με εξευτελιστικούς όρους. Ευελπιστούμε κάποια στιγμή στο μέλλον να συμβεί αυτό, χωρίς αμφισημίες και αστερίσκους.