Διαδικτυακή Ημερίδα «Τεχνολογία Σοκολάτας – Βιομηχανική Παραγωγή»

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Χημικών Βιομηχανίας και Επιχειρήσεων (ΠΣΧΒΕ) με την υποστήριξη του Εργαστηρίου Χημείας Τροφίμων του τμήματος Χημείας του ΕΚΠΑ διοργάνωσε επιμορφωτική ημερίδα το Σάββατο 13 Μαρτίου 2021 (11:00-14.00) με θέμα:

«Τεχνολογία Σοκολάτας – Βιομηχανική Παραγωγή»

Η ημερίδα απευθύνθηκε σε κάθε ενδιαφερόμενο, η συμμετοχή ήταν ελεύθερη και δόθηκαν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Το πρόγραμμα της ημερίδας είχε συνοπτικά ως εξής:

  1. Εισαγωγή – υποδοχή (ΔΣ ΠΣΧΒΕ)
  2. Χαιρετισμός από τον κ. Χαράλαμπο Προεστό, αναπληρωτή καθηγητή και Διευθυντή του Εργαστηρίου Χημείας Τροφίμων του τμήματος Χημείας του ΕΚΠΑ
  3. Τεχνολογία παραγωγής κακάο και σοκολάτας: οι βασικές αρχές (Βασίλης Μπουκίδης, Χημικός, Τμήμα Έρευνας & Ανάπτυξης, ΙΟΝ ΑΕ)
  4. Η βιομηχανική παραγωγή της σοκολάτας: τα μυστικά και τα προβλήματά της (Μιλτιάδης Παπαδόπουλος, Χημικός)

Οι παρουσιάσεις είναι διαθέσιμες στο ευρύ κοινό και μπορείτε να τις κατεβάσετε επιλέγοντας τον τίτλο της κάθε εισήγησης παραπάνω.